Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Салата Цезар по ориенталски

Салата Цезар по ориенталски

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Салата Цезар по ориенталски
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. къдрава
  • пилешко филе - 300 г
  • хляб - 3 филии
  • сол - 1/2 ч.л.
  • оцет - на вкус
  • за мариноване на месото
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • кориандър - 1/4 ч.л. млян
  • канела - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щ.
  • къри - 1/4 ч.л. на прах
  • за соса
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л. цедено
  • босилек - 1/2 ч.ч. листа пресен
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • за крутоните
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. микс /риган, мащерка, босилек, чубрица, сминдух, самардала и чесън/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват продуктите за маринатата за пилешкото, прибавя се филето и се обърква хубаво.

Оставя се на студено за поне час, след което се изпича на грил-тиган от двете страни, оставя се да изстине и се нарязва на ситни кубчета.

Филиите хляб се нарязват на ситни кубчета, нареждат се в тавичка, поръсват се с подправките и зехтина и се изпичат на тиган до готовност.

Босилекът със зехтина се пасира до еднородна смес, прибавя се към тях киселото мляко и се обърква хубаво с лъжица.

В купи се нарязва марулята на парчета, прибавят се пилешкото, изпечените крутони, соса, оцета, посолява се и се поднася готовата салата Цезар.

Рецептата за Салата Цезар по ориенталски е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: