Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани лозови листа

Стерилизирани лозови листа

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Стерилизирани лозови листа
Снимка: Зори
2 / 9
21/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
"Вижте тук как да стерилизирате лозови листа, така че след това да можете да приготвите любимите си гозби с тях"

Необходими Продукти

  • лозови листа - 60 - 80 бр. млади
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1 с.л.
  • синапено семе - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • бахар - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. на зърна
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата се измиват със студена вода и се оставят да се изцедят.

В подходящ съд се приготвя саламура от 1 литър вода, 100 мл оцет, 2 с.л. захар, по 1 супена лъжица сол и подправките - синапено семе, бахар и черен пипер.

Когато саламурата заври, в нея се пускат навитите на руло 20 броя лозови листа, завързани с канап, оставят се само докато си променят леко цвета. Изваждат се от саламурата и се прехвърлят в тава.

Отстранява се канапа и рулцата от листата се нареждат в бурканчета и се допълват с прецедената течност от саламурата.

Стерилизират се за 1-2 минути след завирането на водата и веднага се изваждат. Обръщат се с капачките надолу докато изстинат и след това се прибират на хладно и тъмно място.

Могат да се използват както за приготвянето на сърми, така и като допълнителна съставка към вкусни гозби и ястия с месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: