Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Пилаф с риба хамсия

Пилаф с риба хамсия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилаф с риба хамсия
Снимка: Зори
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Чуден пилаф с хамсия, който да приготвите за обяд или за вечеря."

Необходими Продукти

  • хамсия - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • ориз - 2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хамсиите се изчистват от главите и гръбначната кост, посоляват се, поливат се със сока на лимона и се оставят на хладно.

Оризът се почиства, измива и накисва в 2 чаени чаши гореща вода за 1 час. Изцежда се.

В тиган с малко олио се запържва предварително накиснатия ориз за 2-3 минути.

Добавя се наситнените глава кромид лук и подправките - магданоз, копър, джоджен, черен пипер и сол.

Разбърква се хубаво. На дъното на малка тавичка, намазана обилно с олио или зехтин, се слагат част от парчетата риба, както и от страни по ръбовете. Покрива се със сместа от ориза, отгоре също се покрива с филетата риба.

Налива се кафена чаша гореща вода и малко олио или зехтин.

Прехвърля се във фурната и пилафът се изпича за 30-40 минути на 180 градуса.

Пилафът с риба хамсия е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: