Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Салата от хамсия с лук

Салата от хамсия с лук

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Салата от хамсия с лук
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Да не кажете, че не сме ви предупредили - пие изненадващо много тази салата"

Необходими Продукти

  • хамсия - 850 г
  • оцет - 50 мл за изкисване на рибата
  • лук - 240 г кромид
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хамсията се почиства от главата, опашките и вътрешности и трябва да остане около 600 г в готов вид.

Накисва се във вода с оцет за около час и половина, след което се отцежда и се подрежда в подходяща чиния.

По средата на чинията или отстрани сложете купичка от скълцания лук и магданоз.

Залейте рибната салата с олио и и поднесете.

Рецептата за салатата от хамсия с лук е от бургаския край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: