Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Катми по хасковски

Катми по хасковски

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Катми по хасковски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-7 бр.
"Време е за следващата класика от тефтера. Гарантираме за вкусовите качества на тези катми, по-вкусни катми не сте яли, но в това ще се убедите като си ги приготвите!"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 - 400 г
  • вода - 200 - 400 мл
  • масло - 60 г краве
  • мая - 5 - 6 г
  • яйца - 1 жълтък
  • щипка сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с малко хладка вода и към нея добавете брашното, останалта вода и солта.

Трябва да се получи малко по-гъсто от палачинковото тесто, което се оставя да втаса, докато удвои или утрои обема си.

От втасалото тесто върху нагорещен и подмазнен сач или плоча изпечете катмите. При всяка катма сачът/плочата се мажат с маслото или мас и разбит с малко вода жълтък и катмите се слагат отгоре.

Щом се появят дупчици от едната страна, значи трябва да се обърнат. Готовите катми по странджански се мажат с масло и се поднасят топли с кисело мляко (мътеница) и мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
45
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това са катми
12.03.2022 16:18
Калина
Калина
В крайна сметка катмите хасковски ли са или странджански?
08.09.2013 04:18
3
Светлина
Светлина
но му трябва, щипка захар и ще стане супер.
08.03.2013 12:03
1