Бърза селска туршия

23/09/2018
"Бърза туршия сега, за да има много наздравици после "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 401
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр. средна зелка
  • чушки - 1 кг червени
  • моркови - 500 г
  • целина - 3 - 4 стръка
  • марина за всеки буркан с винт
  • сол - 1 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • оцет - 4 с. л.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се прясно зеле от сухите листа и се нарязва на лентички. Червени чушки без семена се нарязват на ленти и добавяме при зелето.

Моркови, обелени с белачка за картофи, се нарязват на кръгчета или полумесеци.

Накрая прибавяме едро нарязана целина и разбъркваме продуктите да се смесят.

В буркани с винт се налива оцет, малко под чертата, сипва се сол, захар и натрошени аспирини.

Отгоре пълним с нарязаните зеленчуци и притискаме с ръка. Загрява се вода и заливаме зеленчуците до гърлото на буркана.

Затваря се с капачка и обръщаме с дъното нагоре. Не се стерилизира, но оставяме на хладно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар