Бърза селска туршия

Бърза селска туршия
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Бърза туршия сега, за да има много наздравици после"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средна зелка
  • чушки - 1 кг червени
  • моркови - 500 г
  • целина - 3 - 4 стръка
  • марина за всеки буркан с винт
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 4 с.л.
  • аспирин - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се прясно зеле от сухите листа и се нарязва на лентички. Червени чушки без семена се нарязват на ленти и добавяме при зелето.

Моркови, обелени с белачка за картофи, се нарязват на кръгчета или полумесеци.

Накрая прибавяме едро нарязана целина и разбъркваме продуктите да се смесят.

В буркани с винт се налива оцет, малко под чертата, сипва се сол, захар и натрошени аспирини.

Отгоре пълним с нарязаните зеленчуци и притискаме с ръка. Загрява се вода и заливаме зеленчуците до гърлото на буркана.

Туршията се затваря с капачка и обръщаме с дъното нагоре. Не се стерилизира, но оставяме на хладно.

Бързата селска туршия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: