Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Карловска селска туршия в буркани

Карловска селска туршия в буркани

Карловска селска туршия в буркани
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
7
"Вкусна туршия, която има запазено място на рафтовете в килера и на трапезата ни!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг
  • моркови - 2 кг
  • зелени домати - 1 кг
  • зеле - 2 големи глави
  • целина - 1 глава
  • сол - 1/ 2ч.ч.
  • оцет - 1 бутилка (750 мл)
  • олио - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците на подходящи парчета. Сложете ги в голям съд и ги залейте с марината, направена от оцета, олиото, водата солта и захарта /трябва да е гореща/.

Така престоява една нощ.

След това натъпчете туршията в буркани, като се тъпче за по-голяма плътност.

Залейте отгоре с марината и стерилизирайте 15 мин.

Карловската селска туршия в буркани е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В нашия край нямаме такава рецепта за туршия стана ми интересна в приготвянето и.
29.02.2016 23:07