Начин на приготвяне
С миксер разбийте яйцата и захарта на пухкав крем, добавете олиото и разбъркайте.
Настържете почистените ябълки на ситно ренде и добавете канелата, оставете настрани.
Смесете сухите съставки пресятото брашно, бакпулвера, ванилиите и кокосовите стърготини, разбъркайте и ги добавете към яйчената смес, разбъркайте.
Накрая добавете ябълковата смес и разбъркайте с шпатула. Намажете малка кексова форма с малко олио и сипете сместа нея равномерно.
Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като проверявате с дървена клечка за зъби за нея.
Поставете топлия кекс в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.
Сочен и много вкусен кекс! Ако пък желаете да си приготвите нежен и пухкав ябълков кекс, разгледайте посочения линк.
Коментари