Пържени пилешки дробчета с царевично брашно

23/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 400 - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • лук - 1 голяма глава
  • панировка
  • бяло брашно - 3 с. л.
  • царевично брашно - 3 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се пилешките дробчета и се срязват на едри парчета. Поръсваме със сол и черен пипер.

В купа смесваме бяло и царевично брашно, като добавяме и щипка-две сол и черен пипер.

Овалваме парчета пилешки дробчета и добре се изтупват от излишното брашно. В тиган със загрято олио се пържат от двете страни на 4 степен.

Внимавайте, че пръскат, да не се изгорите. Малко преди готовност на дроба се прибавя нарязан на полумесеци лук да се запържи и да се овкуси с дроба.

Може да се карамелизира с щипка захар и сол. Сервираме с резен лимон и хапваме топли! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар