Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържени свински пържоли с царевично брашно

Пържени свински пържоли с царевично брашно

Пържени свински пържоли с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
20/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Сочни пържолки с хрупкава коричка - две основателни причини да пийнете бира на корем"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 600 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • универсална подправка - подправка за скара
  • царевично брашно - 1 ч ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се нарязват на средно тънки парчета и леко се начукват с дървено чукче.

Поръсваме обилно с подправка за скара, нареждаме в чиния, завиват се с фолио и оставяме в хладилника за 1 час да поемат аромата от подправките.

Загрява се тиган с масло и олио. Всяка пържолка се овалва в царевичното брашно и пържим до златисто от двете страни.

Изваждат се върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

Пържените свински пържоли с царевично брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: