Хрупкави триъгълни банички с майонеза

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67175921505
23/09/2018
"Не събуждайте останалите, докато не станат готови баничките, не искате да ги делите с тях, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като в купа се разбиват трите яйца с помощта на вилица. Към тях се прибавят изварата и предварително натрошеното сирене. Всичко се обърква до сравнително еднородна смес.

Корите се разгъват и се разрязват, както са една върху друга на три дълги ленти. Стават три купчинки с дълги ленти кори. Взема се една лента и се намазва с мазнина.

Отгоре върху нея се слагат още две ленти. Последната лента лента се намазва също с мазнина. В единият край на летата от кори се слага от плънката от яйца, извара и сирене.

Баничките се сгъват, като се хване единият ъгъл на корите и се прегъне към дългата страна. Продължава се прегъването до края на лентата от кори. Оформените банички се нареждат в подмазана с олио тава.

Майонезата се изсипва в купа и се разрежда с около 100 мл. вода. Разбърква се хубаво, гребва се от нея и се намазва хубаво всяка баничка. Баничките се пекат на загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Бързо ,лесно и вкусно.
0
0