Начин на приготвяне
Първо се приготвя плънката, като в купа се разбиват трите яйца с помощта на вилица. Към тях се прибавят изварата и предварително натрошеното сирене. Всичко се обърква до сравнително еднородна смес.
Корите се разгъват и се разрязват, както са една върху друга на три дълги ленти. Стават три купчинки с дълги ленти кори. Взема се една лента и се намазва с мазнина.
Отгоре върху нея се слагат още две ленти. Последната лента лента се намазва също с мазнина. В единият край на летата от кори се слага от плънката от яйца, извара и сирене.
Баничките се сгъват, като се хване единият ъгъл на корите и се прегъне към дългата страна. Продължава се прегъването до края на лентата от кори. Оформените банички се нареждат в подмазана с олио тава.
Майонезата се изсипва в купа и се разрежда с около 100 мл. вода. Разбърква се хубаво, гребва се от нея и се намазва хубаво всяка баничка. Баничките се пекат на загрята на 200 градуса фурна.
Коментари