Начин на приготвяне
Ако корите са правоъгълни ги нарежете на две, така че да се получат квадрати, които да може да сгъвате на триъгълници след това. Майонезата смесвате с водата и разбърквате добре.
Мажете обилно всеки квадрат и поръсвате със сирене, прегъвате веднъж, така че да стане голям триъгълник пак мажете с майонеза, отново прегъвате и така докато получите малки триъгълни банички, които се надуват по време на печене.
Най-отгоре мажете отново баничките и ги редите в тава върху хартия за печене. Пекат се на 180 градуса докато добият златист загар и станат хрупкави.
Аз използвам по-плътни кори от рода на Одрински, Чудни и прочие. Ако вземате обикновени от фините може да правите всяка баничка от две сложени една върху друга кори.