Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бърза елда с пиперки

Бърза елда с пиперки

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Бърза елда с пиперки
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 150 г
  • червено вино - 1/3 ч.ч.
  • елда - 1 ч.ч.
  • пиперки - 2 - 3
  • черен пипер - млян
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а гъбите - на малки парченца.

Запържват се в сгорещено олио, а след това се добавят и подправките.

Налива се виното и се оставя на слаб котлон, докато течността поизври.

Добавя се измитата елда с 2 ч.ч. вода и нарязаните пиперки.

Ястието е готово, когато се свари елдата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: