Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки бутчета с лук и джинджифил

Пилешки бутчета с лук и джинджифил

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Пилешки бутчета с лук и джинджифил
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр. без кожа
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени (предварително приготвени)
  • лук - 2 кг бял, нарязан на ситно
  • чесън - 70 г нарязан
  • подправки - 2 с.л. смес от равни части кардамон, кимион, черен и червен пипер, джинджифил
  • сол - на вкус
  • джинджифил - 30 г корен, нарязан на ситно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се слагат в купа, поливат се със сок от един лимон и лъжица сол и се оставят настрани в продължение на половин час, след това се измиват добре с вода.

В тенджера на средна температура и без масло сложете лука, докато започне да се задушава. Добавете олио и задушавайте за 15 минути. Добавете сместа от подправките и малко вода и гответе за още 15 минути до получаване на пикантен червен сос.

Добавете пилешките бутчета и гответе на средна температура със затворен капак в продължение на десет минути. От време на време се разбъркват.

След 10 минути добавете вода, за да покриете пилето, и готвите още 10 минути.

Накрая добавете останалите подправки и яйцата и намалете температурата на готвене и гответе за още 15 минути.

Подправете по вкус и сервирайте горещо.

Ястието приготвено по този начин, се получава леко пикантно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: