Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета с лук и домати

Пилешки бутчета с лук и домати

Пилешки бутчета с лук и домати
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Много сполучлива рецепта, която влиза в графа любими"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр.
  • домати - 1 буркан
  • лук - 4 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават. Поръсваме с малко сол и млян черен пипер. В тиган с олио се задушава нарязан на ситно лук. Сипват се обелените и нарязани домати, разбърква се.

Овкусява се със сол, чубрица, магданоз, щипка захар, дафинов лист. Сместа се прехвърля в тава. Отгоре се нареждат пилешките бутчета.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 50 минути до готовност на месото и докато се сгъсти сосът. Порцията се поднася с пресен магданоз. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Баба ми готвеше нещо такова ,много вкусно беше!
15.05.2016 16:27
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Скоро не съм се сещала за тази вкуснотия.
15.05.2016 16:22
2