Начин на приготвяне
Желатинът се накисва в 60 мл от водата, която е предварително преварена и изстудена. Трябва да набъбне, около 5-10 минути.
Останалата вода /120 мл/ се слага със захарта на котлона, щом захарта се разтопи, се отстранява. Леко се охлажда и се прибавя желатинът. Разбърква се до разтопяването му, след това се прибавя сокът от лимон.
Прецежда се и се налива в подходящ съд. След около 2-3 часа или цяла нощ се нарязва на квадратчета. Овалва се в кристална захар.
Може и да не се овалват веднага в захар, а когато решите да ги хапвате, за да не се разтапя захарта.
Ако искате бонбоните да са сладки, сложете повече захар, а ако искате по-кисели, оставете така и добавете 3 с.л. захар.
Съхранявайте в хладилник.