Начин на приготвяне
За айвара обелете и нарежете патладжана на филийки. Запържете го в загрят тиган със зехтин.
Почистете червените капии от дръжките и семките, нарежете ги на парчета и прибавете в тигана. Нарежете наситно скилидка чесън и глава лук и добавете при зеленчуците.
Оставете сместа да се задуши. Когато зеленчуците омекнат, добавете 1 с.л. ябълков оцет.
Овкусете със сол и черен пипер. Когато острият мирис от оцета се изпари, свалете сместа от котлона и прехвърлете в пасатор.
Пасирайте айвара на едро пюре.
Овкусете телешката кайма с кимион, сминдух, сол и черен пипер. Оформете кебапчетата. Запечете ги в силно загрят грил тиган.
Запечатайте ги добре от всички страни.
Сервирайте кебапчетата и гарнирайте с топлия айвар и натрошено краве сирене.