Кебапчета с домашен айвар

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Кебапчета с домашен айвар3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Планът за днес - да изядем всички кебапчета и целия айвар, защото няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • За кебапчетата
  • телешка кайма - 300 г
  • кимион - на прах
  • сминдух - на прах
  • магданоз - 20 г
  • краве сирене - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • За айвара
  • патладжани - 1 бр.
  • червени чушки - 3 - 4 бр. (капия)
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За айвара обелете и нарежете патладжана на филийки. Запържете го в загрят тиган със зехтин.

Почистете червените капии от дръжките и семките, нарежете ги на парчета и прибавете в тигана. Нарежете наситно скилидка чесън и глава лук и добавете при зеленчуците.

Оставете сместа да се задуши. Когато зеленчуците омекнат, добавете 1 с.л. ябълков оцет.

Овкусете със сол и черен пипер. Когато острият мирис от оцета се изпари, свалете сместа от котлона и прехвърлете в пасатор.

Пасирайте айвара на едро пюре.

Овкусете телешката кайма с кимион, сминдух, сол и черен пипер. Оформете кебапчетата. Запечете ги в силно загрят грил тиган.

Запечатайте ги добре от всички страни.

Сервирайте кебапчетата и гарнирайте с топлия айвар и натрошено краве сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Видео към рецептата

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: