Начин на приготвяне
Пригответе доматеното чътни, като първо нарежете червения лук на кубчета. Задушете лука в 2 с.л. зехтин. Добавете настърган корена от джинджифил. Разполовете чери доматите и ги сложете в тигана.
Прибавете 1 ч.л. захар, 50 мл ябълков оцет и щипка сол и оставете сместа да се редуцира. Завършете доматеното чътни с едър лют червен пипер.
Почистете телешкото бонфиле от ципите. Овкусете със сол и черен пипер. Запечатайте филето в силно нагорещен тиган. Нарежете пълнозърнестия хляб на филийки и ги сложете в тигана при телешкото, за да се запекат и овкусят от соковете на месото.
За соса смесете в купа равни количества мед и горчица. Добавете на тънка струя зехтин при непрестанно бъркане до получаване на гладка и хомогенна консистенция. Добавете сока от половин лимон и посолете.
Нарежете изпеченото бонфиле на слайсове и подредете сандвича, като първо намажете запечените филийки с медената горчица, отгоре подредите слайсовете телешко и завършите с доматено чътни и прясна рукола.
Коментари