Начин на приготвяне
Разбийте белтъците на сняг заедно с щипка сол. Когато се захванат, започнете да добавяте постепенно захарта. Разбийте ги добре до твърди и лъскави връхчета.
Смелете орехите, прибавяйте ги на части към белтъците и внимателно хомогенизирайте с помощта на шпатула, като бъркате бавно, за да не спаднат белтъците.
От сместа може да получите 3 блата за 24 см тавичка или 5-6, ако ползвате по-малка форма с отлепящи се стени. Всеки блат се пече върху хартия за печене, която е и намазана с малко олио, защото иначе залепва. Блатовете се пекат до леко покафеняване за около 5 минути всеки на 180 градуса.
За крема разбийте много добре жълтъците на водна баня със захарта. Добавете при непрекъснато разбиване разтопения шоколад, както и пюрираните банани и авокадо. Ако кремът ви се стори рядък, добавете 1 с.л. какао. Имайте предвид, че кремът трябва да престои в хладилника за 1-2 часа, където се стяга.
Във формата се слага първи блат, маже се с крем и така до последния блат. Най-отгоре тортата се маже равномерно с крема и се поръсва с кокосови стърготини.
Оставете да престои поне няколко часа в хладилника, преди да я поднесете.
Получава се много лека и вкусна торта Гараш без никакво брашно и млечни продукти.