Начин на приготвяне
Изчистете спанака от дръжките. Сложете го в тенджера за готвене на пара заедно със скилидката чесън. При мен в тенджера под налягане стана готов за 2 минути. Извадете и изцедете. Махнете чесъна и го хвърлете.
Изчакайте леко да изстине и го нарежете на дребно. Добавете сиренето и разбъркайте. Заделете на страни.
Пригответе канелоните според опаковката на продукта. Моите трябваше да накисна за 5 минути в топла вода. Извадете и изцедете. Напълнете всеки лист и завийте на руло. Подредете в тавичка, която предварително сте намазали с малко краве масло.
В касерола разтопете кравето масло с олиото. Запържете леко брашното, като бъркате постоянно с тел и внимавате да не загори. Налейте млякото по малки количества (продължавайте да бъркате през това време, за да не стане на бучки). Разредете до толкова, колкото желаете, но пък и да не много рядко. Сложете солта и индийското орехче.
Залейте канелоните с готовия Бешамел, поръсете с кашкавала и печете на 200 градуса за около 30 минути.