Начин на приготвяне
Накълцайте лука, чесъна и чушката на ситни кубчета и ги запържете в загретите масло и зехтин. Поръсете с малка щипка сол и оставете да пуснат водичка и омекнат.
Добавете каймата и бъркайте, за да стане на трохи, след което сипете последователно подправките, чили чушлето накълцано или натрошено, ако е сухо, и още малко сол.
Прибавете доматите под формата на пюре, ако са пресни, ги настържете без люспите. Задушете за 15 минутки, наблюдавайки да не остане без течност и ако това се случи, доливайте водичка. Накрая сложете накълцани листенца кориандър.
След като ястието е готово, смесете с червения боб. В случай че ползвате такъв от консерва, трябва да го отцедите добре, за да не попада от течността в ястието.
Непосредствено преди поднасяне стоплете на сух тиган тортила питките. Поставяйте във всяка от тях предпочитано количество Чили кон Карне и завивайте подобно на палачинка, подгъвайки единия край, за да не изпада пълнежа.
Поднесете с Гуакамоле или свежа салата.
Добър апетит!
Коментари