Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Класическо Чили кон Карне

Класическо Чили кон Карне

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Класическо Чили кон Карне
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Най-доброто средство за сгряване на душата - Класическо Чили кон Карне"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г, телешка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • мащерка - 15 г
  • грах - 1 консерва
  • боб - 1 консерва (червен)
  • чушки - 2 бр. (зелена и червена)
  • люти чушки - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • телешки бульон - 500 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • табаско сос
  • кориандър - 15 г
  • чипс - 1 пакет (начос/тортила)
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Загрейте олио в дълбок тиган и сложете каймата да се запържи. Бъркайте, докато каймата се раздроби и промени цвета си.

Нарежете на малки кубчета лука, целината, червената, зелената чушка и моркова. Добавете всичко в тигана при каймата.

Овкусете със сол, черен пипер, мащерка и разбъркайте. След като зеленчуците омекнат, добавете доматеното пюре и разбъркайте отново.

Излейте телешкия бульон вътре и оставете сместа да поври за няколко минути.

След като ястието се сгъсти добавете боба и граха от консерва.

Прибавете и два домата, обелени и нарязани на кубчета. Добавете захар, както и нарязани на ситно пресен кориадър и люта чушка.

Сервирайте готовото ястие гарнирано с тортила чипс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Хубава рецепта ще я пробвам със сигурност
25.09.2018 16:29