Начин на приготвяне
Първо нарязвате кромида на кубчета, чесъна - на ситно и чили чушката - на шайби. След това запържвате в уок тиган със зехтин каймата, чесъна, лука и чили чушката, докато зеленчуците омекнат и каймата стане на запържени трохи.
Подправя се със солта, черния пипер и пушения червен пипер и се разбърква.
Добавя се консервата домати и пак се разбърква. Накрая се добавят консервите с нахут, бял боб и червен боб заедно със соса от консервите.
Оставя се ястието с боб и кайма да покъкри 5-10 минути на средна степен на котлона, за да се сгъсти и след това чили кон карне се сваля от огъня.
Приготвяте дълбока чиния или купа и сипвате от чилито.
Гарнирате мексиканската гозба с магданоз и нарязани на шайби чили чушки.
Чили кон карне с нахут става страхотно! Добър апетит!