Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Чили кон карне с нахут

Чили кон карне с нахут

Чили кон карне с нахут
Снимка: Петко Николов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г или свинска
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • боб - 1 консерва, бял (400 г)
  • боб - 1 консерва, червен (400 г)
  • нахут - 1 консерва (400 г)
  • чили - 2 чушки
  • домати - 1 консерва (400 г) кубчета
  • магданоз - за гарниране
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарязвате кромида на кубчета, чесъна - на ситно и чили чушката - на шайби. След това запържвате в уок тиган със зехтин каймата, чесъна, лука и чили чушката, докато зеленчуците омекнат и каймата стане на запържени трохи.

Подправя се със солта, черния пипер и пушения червен пипер и се разбърква.

Добавя се консервата домати и пак се разбърква. Накрая се добавят консервите с нахут, бял боб и червен боб заедно със соса от консервите.

Оставя се ястието с боб и кайма да покъкри 5-10 минути на средна степен на котлона, за да се сгъсти и след това чили кон карне се сваля от огъня.

Приготвяте дълбока чиния или купа и сипвате от чилито.

Гарнирате мексиканската гозба с магданоз и нарязани на шайби чили чушки.

Чили кон карне с нахут става страхотно! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: