Начин на приготвяне
Загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете в него наситнения лук, малко след това добавете и чесъна.
След като поомекнат, добавете нарязаните чушки - люта, жълта и червена.
След кратко задушаване прибавете и телешката кайма. Разбъркайте до побеляване на каймата. Щом стане на трохи, овкусете със сол и подправките - черен пипер, кимион и малко канела.
Разредете доматеното пюре с малко вода и добавете в тигана заедно със смлените домати.
Гответе чилито на умерен котлона около 10-тина минути. След това прибавете царевицата, червения боб и налейте телешкия бульон. Продължете готвенето докато сместа леко се сгъсти.
Сервирайте с лъжица заквасена сметана и нарязан пресен кориандър.
Класическото Чили кон Карне е готово.