Начин на приготвяне
Нарежете лука и двете чушки (предварително опечени, обелени и изчистени от семки) на дребни кубчета. Наситнете чесъна на дребно. Загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтина на средна топлина.
Запържете лука докато омекне и добавете чесъна, нарязаните чушки, чилито, червения пипер и кимиона. Разбъркайте много добре. Добавете каймата и пържете, като натискате с лъжицата, докато се смеси добре със зеленчуците и подправките и стане на малки бучки.
Пържете около 5 минути или докато топчетата кайма леко покафенеят. На този етап добавете телешкия бульон и разбъркайте добре. Прибавете нарязаните домати от консерва, захарта, ригана и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте много добре да се смесят съставките, намалете котлона на слаба степен и оставете ястието да бълбука 25 минути или докато течността се редуцира. Прецедете боба от консервата, но не изхвърляйте течността. Добавете боба в ястието.
Ако е прекалено гъсто ястието, изсипете и течността от боба. Оставете да поври на слаб огън още 10 минути. Сервирайте ястието Чили кон Карне с бял ориз за гарнитура.
Коментари