Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда Чили кон карне

Гнезда Чили кон карне

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Гнезда Чили кон карне
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пикантни гнезда от кайма си търсят компания за обяд, а също и бира Моля само за сериозни предложения"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г свинска
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • боб - 3 с.л. бял
  • царевица - 1 ч. ч
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1 щипка
  • чили - 1 и 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч. л
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гнезда от кайма: Каймата се омесва с яйце, галета, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол. След като хубаво е омесена, се разделя на четири равни части.

Загряваме фурната и си подготвяме подходяща малка тавичка, която я намазваме обилно с олио. Четирите топки от кайма ги оформяме, като гнезда и ги прехвърляме в тавичката. Слагаме ги в добре загрята фурна, докато се получи лек загар.

Плънка: В загрята мазнина леко запържваме една глава лук, нарязан на ситно. Към него добавяме полусварения предварително боб, царевица и пресован чесън. Разбъркваме леко, след което прибавяме кимион, чили и най - накрая доматено пюре. Оставяме плънката да се запържи за около четири минути.

Гнездата се прехвърлят в подходящи чинии, пълнят се с плънка и се украсяват с листа от маруля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: