Начин на приготвяне
Гнезда от кайма: Каймата се омесва с яйце, галета, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол. След като хубаво е омесена, се разделя на четири равни части.
Загряваме фурната и си подготвяме подходяща малка тавичка, която я намазваме обилно с олио. Четирите топки от кайма ги оформяме, като гнезда и ги прехвърляме в тавичката. Слагаме ги в добре загрята фурна, докато се получи лек загар.
Плънка: В загрята мазнина леко запържваме една глава лук, нарязан на ситно. Към него добавяме полусварения предварително боб, царевица и пресован чесън. Разбъркваме леко, след което прибавяме кимион, чили и най - накрая доматено пюре. Оставяме плънката да се запържи за около четири минути.
Гнездата се прехвърлят в подходящи чинии, пълнят се с плънка и се украсяват с листа от маруля.