Плевенска Шкембе Чорба

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
28/09/2018
"И точно когато си мислите, че знаете всички рецепти за шкембе, ние ви изненадваме с поредното вкусно предложение "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 037
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - около 1 кг 500 /г сварено/
  • свинска мас - 50 г
  • брашно - 50 г
  • яйца - 2 бр. /100 г/
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 50 г
  • оцет - 70 мл
  • червен пипер - 10 г
  • черен пипер - 1 г
  • люти пиперки - 50 г
  • сол - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете вече изчистеното телешко шкембе, извадете го и го нарежете на ситни парченца.

Застройте бульона от варенето с разбитите кисело мляко и яйца, като темперирате внимателно първо.

Добавете подправките и след това запърженото леко в маста брашно, което сте оцветили с червен пипер. Добавете нарязаното шкембе.

Плевенската Шкембе Чорба се поднася с овкусен с пасирания чесън оцет и стрити люти чушки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар