Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Обикновени желирани бонбони

Обикновени желирани бонбони

Обикновени желирани бонбони
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Няма такова нещо като обикновени желирани бонбони - тези са магически вкусни"

Необходими Продукти

  • конфитюр - 100 г натурален или плодово сладко
  • желатин - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л. или мед - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки без водата поставяме в купа и разбъркваме много добре.

Слагаме водата да заври, след което заливаме сместа с нея.

Всичко това, разпределяме в малки формички и оставяме за около час да изстине.

След това местим в хладилника или в камерата и оставяме бонбоните там за около 30 мин до пълното им втвърдяване.

След като ги извадим от формичките, можете да поръсите желираните бонбони със захар или брашно, за да не се слепват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: