Тиквено брауни

02/10/2018
"Нежен убиец на диети, на когото никой не може да устои "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 733
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • овесено брашно - 200 г (или овесени ядки)
  • тиква - 400 г обелена
  • белтъци - 330 г (около 6 бр.)
  • подсладител - 70 г на прах (или 180 г кафява захар)
  • какао - 60 г (100 % натурално)
  • бакпулвер - 15 г
  • ягодов топинг - за поръсване, по желание
  • сметана - бита, сладкарска за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Разбийте леко белтъците със захарта или подсладителя. Тиквата настържете на средно фино ренде или може да я смелите в блендер, но не на абсолютна каша.

2. В купа смесете брашното със бакпулвера и към тях пресейте какаото, за да няма бучки. Ако нямате овесено брашно, си смелете в блендер овесени ядки и ще получите такова.

3. Съединете всички съставки за браунито и разбийте с миксер до хомогенност на умерена скорост и не прекалено продължително.

4. Сипете сместа в квадратна тавичка с приблизителни размери 24/24 см, покрита с хартия за печене, и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

5. Готовия сладкиш оставете да поизстине 10 минути и отделете от формата, повдигайки хартията. Сложете го върху решетка, за да изстине напълно за около още 30 минути.

6. Нарежете на квадратчета и по желание поръсете с ягодов топинг и гарнирайте с бита сметана.

Да ви е сладко!

Забележка: Това брауни е диетично, ако изключим сметаната и топинга, които са по желание.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирина Николова
Здравейте, страхотна рецепта!
Аз замених тиквата със 100гр. Златна стафида, понеже не ядем тиква, добавих и парченца шоколад
0
0