Тиквено брауни без захар

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Тиквено брауни без захар
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
05/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Супер десерт, който ще накара приятелите ви да признаят, че сте безспорен майстор в кухнята"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2 малка тиква
  • ябълки - 1 бр. малка
  • стафиди - 20 г
  • банани - 1 бр. (презрял)
  • яйца - 2 бр. (размер М)
  • какао - 2 с.л. сурово
  • кокос - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - на върха на ножа
  • брашно от лимец - 2 суп. лъж.
  • брашно от ленено семе - 2 с.л.
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • какаови зърна - за гарниране
  • мармалад от сливи - за гарниране по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата - обелена и нарязана на едри кубчета, ябълката (необелена), без семенната част, и стафидите слагам да се изпекат под капак, за да се задушат и омекнат по-бързо.

Когато изстинат ги слагам в блендер. За кратко блендирам и добавям в каната банана, яйцата, какаото, кокоса, брашната от лимец и ленено семе, содата. Отново блендирам, за да се получи гладка кексова смес.

В малка тавичка с поставена на дъното хартия за печене изсипвам сместа. Заглаждам отгоре и добавям тук-там сусамовия тахан. Разрохквам лекичко с вилица тахана, така че да остане на повърхността.

Браунито се пече на средно силна температура до готовност (до суха клечка).

Сервира се охладено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: