Начин на приготвяне
Загрейте рибния бульон на силен огън и пуснете в него котлетите от сьомга. Намалете огъня до минимум и оставете да се пошират за от 7 до 10 минути, в зависимост от дебелината на котлетите.
Когато рибата е готова, оставете върху кухненска хартия, за да се отцеди хубаво от течността.
Пригответе сос Холандез, като поставите жълтъците на водна баня заедно с лимоновия сок, солта, пипера и около 30 мл. вода.
Разбивайте интензивно 2-3 минути до получаване на кремче и започнете да наливате на тънка струйка разтопеното масло, като продължавате да разбивате за още 3-4 минути.
Поднесете сьомгата залята с вкусния сос Холандез.
Забележка: Сосът трябва да се залее и поднесе веднага, защото бързо започва да се стяга и сгъстява.
Добър апетит!