Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Постен пълнен патладжан с ориз

Постен пълнен патладжан с ориз

Постен пълнен патладжан с ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Отново е време за вкусни пълнени патладжани"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • ориз - 1.5 к.ч.
  • моркови - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • чушки - 1 червена
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете патладжаните по дължина на две части и издълбайте вътрешността им.

Сложете ги в купа с подсолена вода и оставете да престоят така, за да се отцеди горчилката им.

Отцедете и подсушете добре. Сложете патладжанените лодки в намазнена тава, запечете ги за кратко.

Загрейте олио в тиган. Запържете наситнените чушка, лук и морков, както и патладжанената вътрешност. Щом поомекнат, добавете измития ориз.

Разбъркайте и сипете чашка вода. Овкусете с чубрица, черен пипер и сол.

Щом оризът набъбне и усвои цялата течност свалете от огъня и напълнете патладжаните.

Наредете върху тях домата на шайби. Сипете 1.5 ч.ч. вода в тавата и покрийте с фолио.

Печете на 200 градуса около 30 минути. Махнете фолиото и продължете печенето още 15-тина минути.

Готовите пълнени патладжани поръсете с магданоз и сервирайте.

Постният пълнен патладжан с ориз е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: