Начин на приготвяне
Патладжанът се разделя на две половини по дългата страна. Издълбават се с лъжица. След това се слагат във фурната на 200 градуса за около десетина минутки.
За плънката нарязваме лука и издълбават част от патладжана на ситно. Запържваме ги леко. След това добавяме каймата, след това нарязаната на ситно печена чушка.
Накрая овкусяваме.
Изваждаме патладжаните от фурната и разпределяме от сместа по всички парчета. Накрая слагаме по една филийка кашкавал отгоре. Печем пълнените патладжани около 30-тина минути на 180 градуса.
Приятен апетит!
Този пълнен патладжан с кайма е толкова сочен и вкусен, че ще ви стане любим много бързо.
Може да го сервирате с голяма гръцка салата.