Кренвирши с панировка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Кренвирши с панировка3 / 3
30/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Отваряме биричка и си мислим - колко ли панирани кренвирши може да изядем с нея"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 6 бр.
  • брашно - 300 г
  • вода - 100 г
  • прясно мляко - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си разделяме яйцата на жълтъци и белтъци.

Там, където сме поставили жълтъка, прибавяме водата, прясното мляко и брашното.

Разбиваме всичко това до получаване на тесто, по-гъсто отколкото за палачинки.

В съда, където сме поставили белтъците, разбиваме и прибавяме към купата с тестото.

Разбиваме много добре, докато сместа се съедини.

Кренвиршите нарязваме на 4 парчета.

Всяко едно парче потапяме в сместа и пържим в тиган с повечко олио от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: