Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Дроб в панировка от копър

Дроб в панировка от копър

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Дроб в панировка от копър
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • черен дроб - 400 г говежди
  • копър - 3 връзки
  • лук - 2 средно големи глави
  • чесън - 1 скилидка
  • подправки - на вкус
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от сухожилията, нарязва се на порционни парчета.

За да стане дробът възможно най-крехък, може да се поръси с щипка или две сода бикарбонат и да престои 1-2 часа. Копърът се нарязва на ситно.

В тиган загрейте много зехтин.

Черният дроб се овалва в копъра, след това бързо се запържва в горещо масло. Поставете ястието в чиния и подправете със сол, черен пипер и подправки на вкус.

Запържете лука с чесъна до златисто и изсипете върху готовия паниран черен дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: