Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Задушена свинска плешка с картофи и моркови

Задушена свинска плешка с картофи и моркови

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Задушена свинска плешка с картофи и моркови
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
30/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Класиката е вечна, а какво по-класическо предложение за хапване от вкусно свинско месце и картофи"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • картофи - 700 г
  • моркови - 2 бр
  • лук - 1 бр.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.л (може и мед)
  • пикантина - 1 с.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на по-дебели пържоли, не ги чукайте, а с нож направете разрези. В купа разбъркайте соевия сос, захарта, пикантината и олио, хубаво омесете пържолите и ги оставете да се мариноват за час-два.

Нарежете картофите и морковите на кръгчета, а лука - на ивици, тях също омесете в купа със зеленчуковата подправка, чубрица, червен, черен пипер и олио.

Вземете тава, намажете с олио и подредете ред картофи с моркови, пържолите и отгоре, ако искате отново картофи с лук.

Сипете една водна чаша вода, ако имате повече продукти, сипете повече вода. Върху всяка пържола сложете по парче масло, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете за около час и половина, след което погледнете и ако е задушено добре ястието, запечете без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: