Начин на приготвяне
Подберете свинска плешка със слой мазнина отгоре, която трябва да набраздите с ножа на ромбове.
Счукайте в хаванче чесъна, чилито, лука, мащерката, бахара и добавете мармалада и соевия сос. При непрекъснато разбиване долейте и олиото.
Натрийте хубаво плешката с ароматната смес. Покрийте месото отгоре с алуминиево фолио и оставете да се маринова за през нощта.
След това оставете месото на стайна температура и после го пъхнете да се пече в загряна на 220 градуса за половин час.
Намалете фурната на 150 градуса и печете свинското още 150-180 минути.
Готовото месо се вади, увива се с алуминиево фолио и след половина час се разрязва на порции.
Може да поднесете печената свинска плешка с картофено пюре, зеле, сладко от боровинки или салата, туршия по избор.