Свинска плешка с картофки

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Свинска плешка с картофки
Снимка: Denitsa
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
110 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • картофи - 6 бр. големи
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 средно голям
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • уни сос
  • мащерка - 2 щипки
  • вода - 1 и 1/ ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на равни парчета, а картофите се обелват и нарязват на едро.

Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се разпръскват между месото и картофите.

Овкусява се с всички подправки и се добавят уни сосът и зехтинът (може да се замести с 3 с.л. краве масло).

Прибавя се водата, след което тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече за около 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След това се маха фолиото и се оставя да се доизпече, докато водата напълно изври.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: