Начин на приготвяне
Предварително набраздих с остър нож месото от свинска плешка, само в едната му страна. Посолих леко със сол и го поръсих със смесените подправки.
Поставих в плика картофи като канапе и върху тях поставих месото. Моето беше на две части, две парчета. Встрани и отгоре добавих останалите картофи, лукът, нарязан на полумесеци, нарязаните скилидки чесън, кръгчетата морков.
Само върху месото поставих на няколко места краве масло на големи кубчета. Добавих виното и затворих пликът с поставената пластмасова лентичка. Сложих го внимателно в тава и леко надупчих същия с клечка за зъби тук-там.
Пекох свинското в студена фурна около 90 минути на 170-180 градуса. Ухае чудесно, месото стана като мозък, а зеленчуците - вкусни.
Опитайте и вие Задушена свинска плешка в плик!
Коментари