Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Циганска разядка

Циганска разядка

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2272k3412k5
Циганска разядка
Снимка: Биляна Владова
1 / 2
30/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Не знаем защо са кръстили тази разядка така, но знаем, че е неприлично вкусна"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 1 кг сладки
  • люти чушки - 500 г червени
  • чесън - 200 - 300 кг
  • магданоз - 1 голяма връзка
  • сирене - 450 г
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червените сладки и люти чушки се изтърбушват от семките и се измиват хубаво, както отвътре, така и отвън. Оставят се върху кърпа да се изцедят, а през това време чесънът се изчиства от люспите и се намачква с пресичка.

Когато се изцедят чушките, се слагат в робот и се накълцват на супер дребно, почти да станат на пюре.

След това се прехвърлят в голяма купа, която ще е удобна да се смесят всички съставки.

Магданозът се измива и нарязва на много ситно. Изсипва се в сместа от люти и сладки чушки. Към тях се добавя също и пресованият чесън.

Всичко се обърква хубаво за да се размесят съставките.

След това се настъргва сиренето и отново се разбърква.

На финала се добавя малко зехтин и сол на вкус. Зехтинът може да се замени и с олио.

Разядката отново се разбърква и така може да се съхранява в хладилник или да се направи в бурканчета за зимата.

Рецептата се нарича Циганска разядка, защото я научих и опитах за пръв път от цигани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: