Начин на приготвяне
Червените сладки и люти чушки се изтърбушват от семките и се измиват хубаво, както отвътре, така и отвън. Оставят се върху кърпа да се изцедят, а през това време чесънът се изчиства от люспите и се намачква с пресичка.
Когато се изцедят чушките, се слагат в робот и се накълцват на супер дребно, почти да станат на пюре.
След това се прехвърлят в голяма купа, която ще е удобна да се смесят всички съставки.
Магданозът се измива и нарязва на много ситно. Изсипва се в сместа от люти и сладки чушки. Към тях се добавя също и пресованият чесън.
Всичко се обърква хубаво за да се размесят съставките.
След това се настъргва сиренето и отново се разбърква.
На финала се добавя малко зехтин и сол на вкус. Зехтинът може да се замени и с олио.
Разядката отново се разбърква и така може да се съхранява в хладилник или да се направи в бурканчета за зимата.
Рецептата се нарича Циганска разядка, защото я научих и опитах за пръв път от цигани.