Мариновани камби и карфиол туршия

Радка СлавоваРадка СлавоваПомощник Готвач621
01/10/2018
"Признайте си, колко точно буркана от тази туршия с мариновани камби и карфиол направихте "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 313
  • Преглеждания за месеца1888
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - по възможност червени , жълти и зелени
  • моркови
  • карфиол
  • целина
  • Марина
  • оцет - 2/3 от един буркан /800 мл/
  • вода - 1 буркан /800 мл/
  • захар - 300 г
  • сол - 120 г едра
  • синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дозата е за 4 буркана от 800 мл и 1 от 400 мл

Марината се поставя на котлона да заври.

Зеленчуците се нарязват на парчета в общ съд и добре се объркват. Пълнят се бурканите плътно.

След като марината заври, се заливат напълнените буркани и се долива до горе с вода, затварят се добре с капачки и топли се обръщат.

Така стоят, докато изстинат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар