Начин на приготвяне
Разбийте яйцата за кратко, толкова, че да станат течни, а не на пяна. Към тях налейте последователно сметаната и млечното сладко и разбийте до хомогенност.
Ако вашето дулсе де лече е по- гъстичко и ви е трудно да хомогенизирате сместа, ви препоръчвам да я разбиете в кухненски робот или блендер - на ниска до средна скорост за няколко секунди.
На дъното на огнеупорни чашки или голяма форма за флан с вместимост 1.1/5 л сипете от карамеления топинг. Отгоре излейте сместа и поставете във загрята на 140 г фурна на водна баня.
Печете 1 час или малко повече, ако формата ви е голяма. От време на време може да пускате бучки лед във водата от водната баня, за да не завира.
След като фланът е готов, го оставете да изстине и след това приберете в хладилник за 4 часа, преди да отделите от формата.
Да ви е сладко!