Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинки с Кайма и Сметана

Палачинки с Кайма и Сметана

Палачинки с Кайма и Сметана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 5
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • палачинки - 7 - 10 бр.
  • готварска сметана - 200 мл
  • печурки - 5 - 6 гъби
  • пилешки гърди - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • карамелизиран лук - 2 - 3 с.л.
  • пармезан
  • ементал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сложете пилешките гърди в кухненски робот. Направете кайма от тях. Обелете и нарежете гъбите на полумесеци. В тенджера сложете 2 с.л. олио и ги запържете. Добавете каймата и изчакайте да побелее. Сложете сол и черен пипер. Изключете и изчакайте леко да се охлади.

Карамелизирания лук може да приготвите, като нарежете лука на полумесеци и запържите на бавен огън. Когато стане прозрачен, добавете малко кафява захар и балсамов оцет. Изчакайте да се карамелизира, като не спирате да бъркате, за да не загори.

Вземете една палачинка. Сложете малко от месото с гъби, а върху него малко от лука. Настържете Пармезан отгоре. Завийте на руло и подредете в тавичката, която ще печете. Повторете процедурата до изчерпване на количествата.

Залейте палачинките със сметаната, а отгоре поръсете обилно с Ементал.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете до приятен златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: