Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач със свинско месо и праз

Сач със свинско месо и праз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Сач със свинско месо и праз
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Един сач, ако не приготвите в него свинско месо и праз, хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г по шарено
  • праз - 3 стръка
  • олио
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете сача хубаво с олио. Поставете в студена фурна и загрейте до 180°C.

Нарежете свинското месо на хапки. Почистете и нарежете праза на кръгчета.

Загрейте 2 с.л. олио на умерена температура на котлона и запържете месото за около 10 мин като разбърквате. Добавете праза и разбъркайте.

Пържете, докато поомекне, или още около 10 мин. Овкусете със сол.

Прехвърлете върху нагорещения сач. Допечете във фурната за още около 20 мин, като разбърквате периодично.

Рецептата е адаптирана от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: