Начин на приготвяне
Обелете и нарежете лука на полумесеци.
В тиган сложете три супени лъжици олио. Изчакайте да загрее и добавете лука. Намалете котлона на средна степен. Изчакайте да стане прозрачен и сложете захарта. Бъркайте периодично да не загори.
След няколко минути сложете и оцета (той не е задължителен, може да го пропуснете и без него ще стане). Затворете с капак. Изчакайте лука да омекне и придобие кафяв цвят, но не трябва да загаря. Готовият лук оставете леко да се охлади.
Нарежете франзелата на филийки. Залейте ги с малко зехтин. Загрейте грил-тиган и ги изпечете от двете страни.
Подредете хляба в голяма чиния. Нарежете сиренето Камембер на правоъгълни парчета.
Наредете върху всяка филийка хляб, а върху него сложете по една лъжичка от карамелизирания лук.
Коментари