Начин на приготвяне
Бутер тесто на стайна температура се нарязва на квадрати по около 12 х12 см.
В средата се дупчат с нож няколко пъти, за да не се надигат и плънката да остане върху тях.
Плънката се приготвя по-рано, за да се охлади добре преди да се постави в средата на квадратите. Тя се приготвя от ситно нарязания кромид и праз.
Задушава се лукът до зачервяване в маслото. Прибавя се балсамов оцет и се оставя за 3-4 минути за поизври.
Сваля се от огъня и се добавя медът, който се разбърква до хомогенност с лука. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
От изстиналата плънка се слага по една лъжица в средата на квадратите, отгоре се добавя настъргано синьо сирене.
Отстрани на плънката намазвам бутерките с размит с олио жълтък. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.
Празничните бутерки с карамелизиран лук са готови.