Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Празнични бутерки с карамелизиран лук

Празнични бутерки с карамелизиран лук

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Празнични бутерки с карамелизиран лук
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"И точно когато си мислите, че нямаме с какво да ви изненадаме, поднасяме бутерки с карамелизиран лук - готино, а"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • лук - 5 глави
  • праз - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • синьо сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тесто на стайна температура се нарязва на квадрати по около 12 х12 см.

В средата се дупчат с нож няколко пъти, за да не се надигат и плънката да остане върху тях.

Плънката се приготвя по-рано, за да се охлади добре преди да се постави в средата на квадратите. Тя се приготвя от ситно нарязания кромид и праз.

Задушава се лукът до зачервяване в маслото. Прибавя се балсамов оцет и се оставя за 3-4 минути за поизври.

Сваля се от огъня и се добавя медът, който се разбърква до хомогенност с лука. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

От изстиналата плънка се слага по една лъжица в средата на квадратите, отгоре се добавя настъргано синьо сирене.

Отстрани на плънката намазвам бутерките с размит с олио жълтък. Пекат се на 200 градуса до зачервяване.

Празничните бутерки с карамелизиран лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: