Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Карамелизиран лук на тиган

Карамелизиран лук на тиган

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
6127k2k6
Карамелизиран лук на тиган
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Имате перфектен карамелизиран лук на тиган, идеален за всички стекове."

Необходими Продукти

  • лук - 8 глави
  • балсамов оцет - 80 мл
  • сок от нар - 3 с.л.
  • краве масло - 100 г
  • кафява захар - 3 с.л.
  • сол
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука] на тънки филийки.

В дълбок тиган поставете маслото и разтопете на слаб огън.

Добавете нарязания лук, кафявата захар, балсамовия оцет и сока от нар. Гответе за 30 минути, като периодично разбърквате.

Лукът трябва да омекне и да стане на конци от филийките.

Малко преди отстраняване от котлона, добавете сол, розмарин и мащерка.

Имате перфектен карамелизиран лук на тиган, идеален за всички стекове.

Вижте още как да глазирате лук и научете колко лук дневно можем да ядем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: